Feiten en Achtergrond

U kunt hieronder over Ambu lezen of hieronder downloaden:

- Ambu fact sheet (pdf)

U kunt ons bedrijfsvideo hier zien: Ons Bedrijf.

AMBU IN HET KORT

Wij ontwikkelen en produceren voor de markt diagnostische en levensondersteunende apparatuur voor ziekenhuizen en reddingsdiensten. Ambu heeft drie business areas:

  • Anesthesie

  • Patient Monitoring & Diagnostics

  • Emergency Care

Onze belangrijkste produkten zijn Airway produkten voor kunstmatige ademhaling en elektroden voor eenmalig gebruik voor ECG testen en Neurofysiologie.

Wij verkopen onze producten over de hele wereld. Ca. 98% van onze produkten worden verkocht op de exportmarkten door Ambu's dochterbedrijven of distributeurs.

Ambu is genoteerd aan de NASDAQ OMX Copenhagen A / S.

Hoeveelheid werknemers

Ambu heeft ongeveer 2.250 werknemers in dienst waarvan 150 personen in Denemarken en 2100 in de Ambu's verkoop-en productiebedrijven buiten Denemarken.

Verkoop bedrijven

Ambu USA
Ambu Duitsland
Ambu Engeland
Ambu Frankrijk
Ambu Nederland
Ambu Spanje
Ambu Italië
Ambu Australië
Ambu China
Ambu Noorwegen

Produktie bedrijven

Xiamen, China
Penang, Malaysia
Warwick, UK
Noblesville, USA
 

Omzet
DKK 1584 million
(in het laatste fiscaal jaar 2013/14)


75 JAAR INNOVATIE
Het begin

Ambu A / S is opgericht in 1937 in Denemarken door ingenieur Dr Holger Hessen, Ph.D. Hij had de ambitie en had zich toegewijd voor het ontwikkelen van levensreddende produkten. Hij begon met het creëren van Testa-Laboratorium, een bedrijf gespecialiseerd in de vervaardiging hemoglobinemeter, een zeer origineel, dit produkt meet het hemoglobinegehalte met behulp van een kleurenschaal.

In 1953 ontmoette Dr. Hesse Dr. Henning Ruben, een anesthesist die een voortdurend enthousiasme voor nieuwe ideeën en nieuwe producten had. Met zijn enthousiasme en de technische vaardigheden van Dr. Hesse resulteerde hun samenwerking in de ontwikkeling van unieke produkten voor de spoedeisende hulp.

Samen ontwikkelden zij ’s werelds eerste Ambu(lante) luchtweg afzuigpomp en direct daarna de ‘Ambu Ballon’, het handmatig bediende beademingsapparaat, ook de Ballon-Ventiel-Masker unit genaamd. Het was een revolutie in spoedeisende noodhulpverlening en werd het wereldwijde keuzewerktuig voor spoedeisende beademingsreanimatie. Ditzelfde gelde voor de naam Ambu, die vervolgens werd aangenomen als de nieuwe naam van het bedrijf. In de zestiger jaren begon Testa Laboratorium met de fabricage van oefenpoppen om het oefenen door het publiek van Cardio Pulmonale Reanimatie (CPR) technieken mogelijk te maken.

De Ambu Beademingsballon

Vandaag de dag worden Ambu beademingsballonnen gebruikt door ziekenhuizen en ambulancediensten over de hele wereld, in feite in alle omgevingen van de spoedeisende geneeskunde.
Ambu is ook een actieve voorstander van het concept van de "vroege reanimatie door redders." In een noodsituatie moet de patiënt tijdig worden professionele zorg tussen de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Vanuit dit perspectief heeft Ambu gestart met een nieuwe training concept dat werd uitgevoerd door middel van de eerste training dummy's tussen 1957 en 1959.
Dit concept van de opleiding inbegrepen technieken luchtwegen, mond op mond beademing en hartmassage tarief. Van meet af aan alle Ambu oefenpoppen opgenomen een hygiënische praktijk doeltreffend te beschermen tegen het risico van kruisbesmetting.
In de jaren 70 en 80, heeft Ambu gezien een belangrijke uitbreiding van haar activiteiten. De oprichting van een wereldwijd netwerk van distributeurs en handelsbedrijven heeft versterkt de positie van Ambu als een belangrijk centrum van de invloed op de directe medische zorg en scholing.

Medicotest

In 2001, Ambu hervat Medicotest, een leider in de vervaardiging van elektroden.
De geschiedenis van Medicotest is een schoolvoorbeeld in het bedrijfsleven. In 1971 werd Medicotest A / S is opgericht door ingenieur Jan Rasmussen met de volgende object:
"Ontwerp en productie van wegwerp ECG-elektroden die de meest betrouwbare lage spanning signalen tussen het menselijk lichaam en een versterker te zenden."
Met andere woorden, Jan Rasmussen zag er behoefte aan een elektrode die beter is dan die op de markt die tijd. De oplossing was de excentrieke connector systeem dat nog steeds kenmerkend is voor de serie Ambu Blue Sensor.
Activiteiten van produktontwikkeling werd gelegd op zijn eetkamer tafel voor twee jaar voordat hij zijn intrek in een kelder van 100 m². Gedurende deze periode zijn het concept en de ideeën zijn getest in veel ziekenhuizen in verschillende omstandigheden.
De belangrijkste partner in dit proces was het Universitair Ziekenhuis van Kopenhagen, waarmee deze langdurige relaties bestaan nog steeds.

Close